jueves, 13 de marzo de 2008

Comentari sobre la integritat ecològica de Brendan Mackey

Vist que estem en un món on realment no donem importància a les coses que ho son com la nostre ( mare terra ), he trobat que fòra interessant fer un comentari sobre el text de Brendan Mackey que parla de la integritat ecològica en la Carta de la Terra.

Brendan Mackey, Australia. Un ensayo temático ampliado sobre los conceptos clave de la Parte II

La integridad ecológica: Un compromiso hacia la vida en la Tierra



El que ens ve a dir el text, és els esforços que hem de fer per la integritat ecològica per tal de conseguir una vida justa, sostenible i en pau en la Terra per a tots.

El que ens preten donar a entendre el autor es que els ecosistemes han integrat quan tenen els seus components nadius intactes, incloent: components abiótics (els elements físics, com l'aigua, les roques), la diversitat biològica (la composició i abundància d'espècies i comunitats en un ecosistema, per exemple, la tundra, selva i pasturatges i els processos dels ecosistemes (el motor que fa que els ecosistemes de treball; per exemple, incendis, inundacions, la depredació). I tots aquests components, diversitats i processos, són per els quals l'autor ens demana que hem de lluitar, per mantenir-los i afrontar-los.

Quí mai no ha imaginat que en seria del món d'aquí 2 segles? Quines innovacions tindràn els nostres nets, que nosaltres no podrem ni a arribar a entendre?, són qüestions que normalment acaben sense resposta, peró realment no hi ha resposta a aixó? Si ens parem a pensar una mica, trobem que, aquestes preguntes tenen una fàcil resposta i que aquí podrem dividir en 2 classes a les persones: a) les quí tenen voluntat de afrontar i lluitar per el que realment volen i b)les que viuen el moment i no es preocupen ni per els que els envolta. Que vull dir amb aixó, doncs simplement que les persones a) sabràn raonant una mica que el món serà com ells el treballin i que les innovacions seràn les que ells desenvolupin, mentre que les del grup b) es limitaràn a vivenciar-ho.

Per concloure, voldría fer tal i com l'autor expressa, un crit d'alerta a tots els humans, per a que comencin a prendre consciència del que està passant al nostre voltant, i siguin autosuficient com per a adonar-se'n compte de que “ el futur és sostenible, o no ho és, peró ara és el futur” i és ara quan s'ha de lluitar i decidir sobre quin futur volem. Un futur tot mecanitzat? Jo penso que amb la maduresa que tenim els ésser humans hem de ser capaços de com a mínim cercar un futur equilibrat, sense pobresa i on la integritat ecològica hi estigui assegurada.

“ Sin duda habrá un futuro para la humanidad de una u otra forma; pero¿sería un futuro que valga la pena tener?”

No hay comentarios: